1. Belim/boynum ağrıyor, düzenli spor başlamadan önce doktora gideyim mi? Aşağıdaki durumlarda önce doktora görünmek daha doğru olur:

– 1 aydan uzun süren bir ağrı varsa

– Ağrı son bir yılda üçten fazla tekrar ettiyse

-Travma sonrası başladıysa

– Ağrı boyundan kollara ya da belden bacaklara yayılıyorsa

– Beraberinde güç kaybı varsa

– Büyük ve/veya küçük tuvaleti tutmakta güçlük varsa

2. Doktorum ağrımın tanımlanamayan olduğunu söyledi, egzersiz yapabilir miyim? Kesinlikle evet. Hatta ağrı ataklarını azaltmak için düzenli egzersiz yapmak gerekir.
3. Şu an tanımlanamayan ağrı atağım var, ne zaman egzersize başlayayım? En kısa zamanda!! Tanımlanamayan bel/boyun ağrılarından sonra yatak istirahati önerilen bir yöntem değildir. Hem kasların zayıflamasına yol açar hem de kişide “ben artık engelliyim” algısı oluşturarak depresyona neden olabilir. Ağrı atakları sırasında doktorunuzun önereceği ağrı kesici ve/veya kas gevşeticileri kullanmanız egzersize daha rahat başlamanızı sağlar.
4. Tanımlanamayan omurga ağrısı için ne tür egzersizler yapabilirim? Boyun ya da belinize yük bindirmeyecek her türlü egzersiz size yararlıdır. En basiti uygun postürde, hızlı ritimde yürümektir. Bunun dışında yüzebilir, pilates yapabilir ya da üye olduğunuz spor salonundaki fitness danışmanınızın verdiği programı uygulayabilirsiniz.
5. Tanımlanamayan omurga ağrım var, egzersizler sırasında nelere dikkat etmeliyim?
– Egzersiz sırasında rahat kıyafetler giyinmek: Özellikle spor ayakkabınızın kalın ve esnekliğini yitirmemiş tabana sahip olmasına özen gösterin. Özellikle salonda egzersiz yapıyorsanız, spor ayakkabınız yeni gibi görünür ancak tabanı esnekliğini zaman içinde yitirebilir. O nedenle ayakkabınızı iki yıldan fazla kullanmamaya özen gösterin.
– Öncesinde 10 dakika ısınmak: Kasları egzersiz yapmaya hazır hale getirir.
– Isındıktan sonra germe egzersizleri yapmak: Kasları esneterek uygun boya getirmek önemlidir. Böylece egzersiz sırasında sakatlanma riskini azaltırsınız. Özellikle kronik bel ağrılarında hamstring (uyluk arkası) kaslarını germek bele binen yükü azaltır ve vücudunuza olması gereken postürü vermenizi sağlar.
– Aerobik egzersizlere önem vermek: Tüm vücudunuzu çalıştırmaya özen gösterin.
– Egzersiz yaparken derin nefes almak: Dokularınıza yeterli oksijen gitmesini sağlar.
– Bol su içmek: Egzersiz sırasında terle kaybettiğiniz suyu tamamlamak önemlidir.
– Egzersiz bitiminde tekrar germe egzersizi yapmak.
6. Tanımlanamayan bel/boyun ağrım var

buy kamagra 100mg

, korse kullanmalı mıyım? Hayır, tam tersine omurga çevresindeki kasları çalıştırarak omurgayı desteklemesini sağlamak gerekir.

7. Tanımlanamayan bel/boyun ağrım var, egzersizi ne sıklıkta ve ne kadar süre yapayım? Haftada üç gün iyi bir egzersiz sıklığıdır. Eğer ağır egzersiz yapılmıyorsa arttırılabilir. Egzersizi ömür boyu yapmak gerekir. Çünkü egzersiz ağrı ataklarını seyrekleştirir.
8. Bel/Boyun fıtığım var, egzersiz bana zarar verir mi? Akut dönem dışında vermez. Doktorunuzun uygun gördüğü en kısa zamanda egzersize başlayın. Bel/boyun kaslarınızı güçlü tutmanız, omurganıza (dolayısıyla disklerinize) binen yükü azaltacaktır. Bu hem hızlı iyileşmenizi sağlar hem de nüksleri engeller.
9. Yaşım ileri, yine de egzersiz yapabilir miyim? Eğer önemli sağlık sorununuz yoksa evet. Spor her yaşta yapılabilir ve her yaş için spor vardır. Önemli sağlık sorunu olduğu durumlarda doktorunuzun onayıyla egzersiz yapabilirsiniz.
 ÖZETLE HAREKET YAŞAM, YAŞAM DA HAREKETTİR. BU NEDENLE EGZERSİZ YAPMAYA GAYRET EDİNİZ.